7. december 2010

Hov! Stop! Jeg vil af!

Hold da helt pebernød, hvor tiden flyver denne december .....

Den følelse hænger nok lidt sammen med, at jeg for første gang i over 1½ år har noget, der kan kaldes for et job (eller i hvert fald et sted jeg skal møde dagligt). Er i virksomhedspraktik på Øbro Jagtvejs Bibliotek som led i min "wanna-be-bibliotekar"-plan.

Indtil videre har jeg fået erfaring med kassation af bøger, reservationslister, bogudsalg, Facebook, hjemmeside, lidt udlånsvagt og ellers suger jeg bare til mig af indtryk og undren!

Jeg havde lidt glemt, hvor gumpetungt biblioteksvæsenet kan virke, især når det praktiseres milimeterdemokrati blandt personalet, så en lille opgave som at lave kaffe og skrive referat til personalemøder partout skal cirkulere, således at man kan bruge et kvarter dagen inden på at debattere, hvis tur det mon er næste gang. Argghhh!! Og man skal også drikke formiddags- og eftermiddagskaffe/te i turnus og på bestemte tidspunkter. Nej tak, jeg henter en kop kaffe, når jeg trænger.

Nå, men det har jo intet at gøre med december og følelsen af at det går stærkt. Et meget konkret måleredskab for at jeg ikke helt kan følge med er at jeg - i modsætning til sidste år - slet ikke har tid til at åbne de virtuelle kalenderlåger i alle de online julekalendere, der findes på nettet. Nåerh, det er nok synd for mig ....

Men der er dog pyntet lidt op til jul og et par julehilsner er det også blevet til. Arthur synes at have arvet sin mors glæde for nisser og andet julepynt; bare nissehuen ikke skal sidde på hans eget hoved. Her lykkedes det dog at fange ham med huen på (tip: fjernbetjening i hånden og alt kan lade sig gøre ...)Og hov forresten: katten er tilbage! Tyndere og mildere. Og bærende på et mysterium. For hvor pokker har den været ...??